McDonald’s in Catterick Garrison set to get revamp

An example of how the planned new roof at McDonald's would look.

Plans have been submitted to revamp the McDonald’s in Catterick Garrison.

Under the proposal, the restaurant’s drive thru will get side-by-side ordering to speed up service and reduce congestion in the car park.

There would be a new drive thru collection bay and a new modern roof design, while a small extension would also be built.

The plans sate: “The new concept attempts to re-invent the older look of this McDonald’s restaurant and bring it up-to-date with this new ‘folded roof’ concept and improve the overall operation of the drive thru lane.”

The documents add: “Historically the drive thru operation has been managed on an ad hoc basis using the existing drive thru lane with two members of staff using hand held computers taking orders from customers in “parallel” (one vehicle in front of another other).

“The intention of the alteration of the existing parallel process is to streamline and formalise the ordering process during peak trading times without the need to have members of staff outside of the building.

“This will also assist in reducing the length of the potential queue, by increasing the speed of preparing the orders and thus reducing congestion within the site during those busy periods.”

A side-by-side drive thru design similar to the one proposed for Catterick Garrison McDonald’s.

The building will have all signs replaced to “reveal a new contemporary feel”.

A new cantilevered overhang will be constructed, finished in khaki green reynobond aluminium composite panelling with timber effect aluminium louver slats “creating a sleek, contemporary feel”, the plans say.

The car park will be reduced by 14 bays to accommodate the changes, the documents add.

The application has been submitted to Richmondshire District Council.

To view the plans click here.